From Port to Port | OpenArtLink 2025 Piraeus
Το λιμάνι εκτός από ασφαλές καταφύγιο για τα πλοία και τη μεταφορά εμπορευμάτων αποτελεί παράλληλα σημείο συνάντησης ανθρώπων, πολιτισμών, γλωσσών και ιδεών από διάφορα απρόσμενα μέρη. Ο μεταμοντέρνος πύργος της Βαβέλ σε συνθήκες του σήμερα. Η διασταύρωση ανθρώπων και σκέψεων μέσα σε σύντομο διάστημα, όσο κρατά μια φορτοεκφόρτωση- δίνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην επικοινωνία. Γίνεται άμεσα χωρίς πολλές διαδικασίες, με γρήγορους ρυθμούς. Εξ´ άλλου ο πολιτισμός στηρίχθηκε στα λιμάνια εξαιτίας της σύνθετης και συνεχώς μεταβαλλόμενης ανθρωπογεωγραφίας τους.
Αλλά και μεταφορικά ακόμη το λιμάνι είναι μέρος, πρόσωπο ή κατάσταση που είναι ταυτόσημα της ασφάλειας, της θαλπωρής και της προστασίας που προσφέρει. Επτά καλλιτέχνιδες/ες φεύγουν και όχι μόνο μεταφορικά, από τα λιμάνια του Αμβούργου, του Βερολίνου, της Βιέννης και του Παρισιού για να δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά: Almuth Baumfalk, Petra Forman, Alina Grabovsky, Carla Magnier, Niklas, Timo Pfeiffer, Ragna Jürgensen, Lap Yip.
Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος
Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του OpenArtLink 2025, μια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες από διάφορους τομείς για να εξερευνήσουν την καινοτομία και την καλλιτεχνική ανταλλαγή.
OpenArtLink 2025
Piraeus-Project
Αθηνών 8-12, Πειραιάς 185 40
22 - 26 Οκτωβρίου, 2025
Εγκαίνια: Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2025
Διοργάνωση: CHEAPART, keramikos23
Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Paolo Incarnato, Φωτεινή Καπίρη, Θάλεια Κερούλη
https://www.openartlink.com
